Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, ca nimeni nu este interesat de alegeri anticipate intr-un an electoral in care prioritara este pregatirea alegerilor locale si parlamentare, dar a admis ca anticipatele "pot fi provocate intr-un fel sau in altul".

Afirmatia lui Iliescu vine ca raspuns la declaratia lui Mircea Geoana, potrivit careia alegerile anticipate sunt o solutie pentru iesirea din blocajul politic si institutional. Ion Iliescu a aratat ca PSD nu are niciun interes sa "demoleze" Guvernul, dar a subliniat ca acest lucru nu inseamna ca gruparea politica pe care o reprezinta va inceta sa duca o politica de opozitie.

El a spus ca demolarea Guvernului intr-un an electoral nu reprezinta o solutie si a precizat ca PSD trebuie sa aiba o pozitie "articulata", in calitate de partid de opozitie. In opinia lui Iliescu, social-democratii trebuie sa faca fata celor doi centrii de putere, pe care i-a catalogat drept principalii inamici ai PSD: "tendintele dictatoriale ale lui Traian Basescu", pe de o parte, si "adversarii ideologici ai social-democratilor, liberalii", pe de alta parte. Presedintele de onoare al PSD a participat, ieri, la ceremonia de lansare in Romania a cartii "Un adevar incomod" a lui Al Gore, lucrare in urma careia fostul vicepresedinte american a primit Premiul Nobel pentru Pace in 2007.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a mai declarat de asemenea ca, in opinia sa, cooptarea lui Adrian Nastase si Miron Mitrea in structurile de campanie ale PSD a reprezentat "o reactie constructiva" din partea PSD. "Si unul si celalalt au acumulat o experienta utila. Nu se schimba structura de conducere care a fost aleasa la Congres, dar este vorba de a atrage pe toti in aceasta faza a activitatii partidului", a adaugat Iliescu. Adrian Nastase a acceptat, potrivit lui Mircea Geoana, sa coordoneze, impreuna cu Dan Mircea Popescu, Comisia Nationala pentru oferta electorala, in timp ce Miron Mitrea a fost confirmat, miercuri, de Comitetul Executiv al PSD drept coordonator al campaniilor electorale ale partidului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.