Bogdan Boza, membru PD-L Sector 1, singurul contracandidat al Elenei Basescu spera ca la alegerile sa nu fie “blat, ca-n fotbal”.

Bogdan Boza, membru PD-L Sector 1, a declarat pentru Mediafax, ca vrea sa candideze la functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L, fiind pentru aceasta postura singurul contracandidat al fiicei presedintelui, Elena Basescu.

Boza a precizat pentru Cronica Romana ca a avut retineri in a-si anunta mai curand candidatura, pentru ca s-a temut de faptul ca membrii comisiei ar putea sa introduca noi conditii in aceasta privinta. El a completat ca principalul sau mesaj in calitate de candidat va viza “votul pe proiecte si nu pe persoane”, altfel, alegerile nu vor fi decat “inscaunari si dinastii” in partid.

Potrivit lui Boza, alegerile la tineret au si o miza pentru conducerea centrala a partidului, deoarece organizatia de tineret aduce 30% din voturile viitorului Congres national, voturi ce se doreste a fi controlate”. Boza a acuzat ca “exista un nucleu dur in BPN care are intentia sa isi promoveze oamenii favoriti” si ca “presedintele de facto al partidului, adica presedintele tarii, incearca sa controleze organizatia de tineret, pentru cele 30% din voturi. Acestea reprezinta un important atu in vederea negocierii unor functii”.

Despre contracandidata lui, nimeni alta decat “fata lui tata”, asa cum este alintata de membrii partidului, nu are prea multe cuvinte de lauda. “Este superficiala. Autosuficienta si fara coloana vertebrala”, a declarat el pentru Click.

Boza spune ca nu se teme de eventuale repercusiuni la gestul sau sfidator de a o concura la functia de secretar general al OT-PD pe Elena Basescu. El recunoaste ca, dupa anuntul sau, un mare lider al PD l-a sunat si l-a avertizat “prieteneste, ca n-are nimic cu mine dar ca s-ar putea sa fiu exclus din partid”.

“E trist ca la organizatia de tineret a unui partid sa existe inscaunari sau mosteniri de tron, asta in conditiile in care Traian Basescu este presedintele de facto al PD iar functia de “fata lu’ tata”, chiar daca nu este recunoscuta oficial in statut, este recunoscuta in teren, ca sa ma exprim asa!”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.