Adrian Nastase si Miron Mitrea vor trece din cand in cand, in drumurile lor spre DNA, si pe la sedintele partidului.

Elanul lui Mircea Geoana care cerea luni cu mult sarg demisia Guvernului Tariceanu II s-a topit ieri in marea sedinta a Comitetului Executiv la care liderul spera sa-si impuna solutia de iesire din criza totala pe care o identificase intre institutiile statului. Sositi cu mesaj comun, Iliescu si Nastase au invins: ei au cerut identificarea ca principali adversari ai PSD in Traian Basescu si PD-L. In consecinta, la finalul intrunirii nimeni n-a mai vorbit despre demisia lui Tariceanu. Mai mult, au fost reactivati greii Nastase si Mitrea.

Miron Mitrea, fostul secretar general al PSD, va coordona campania electorala de la alegerile locale si parlamentare, iar lui Adrian Nastase i s-a propus sa scrie oferta electorala a partidului si sa monitorizeze Administratia Prezidentiala. Nastase a anuntat ca nu renunta la sefia Consiliului National convocat pe 22 februarie. Ca sa nu fie banuit ca e prea moale, Mircea Geoana a tinut sa precizeze ca el a fost cel care le-a propus ieri membrilor Comitetului Executiv ca Nastase si Mitrea sa fie cooptati la nivel organizatoric. Lor li se adauga ex-peremista Olguta Vasilescu, avansata secretar executiv.

CEx a decis ieri prin vot sa sustina ca solutie de rezolvare a crizei politice organizarea de anticipate, insa nu s-a pus deloc problema depunerii unei motiuni de cenzura. In momentul in care i s-a reamintit de catre jurnalisti ca hotararea CEx nu este in spiritul declaratiilor de luni, cand a anuntat ca BPN cere demisia Guvernului, Geoana a explicat ca decizia de ieri este "coerenta si consistenta".

Cat despre problemele in justitie ale celor doi, Geoana a spus ca Nastase si Mitrea au fost cooptati de fapt intr-o "structura de lucru", infiintata "la nivel organizatoric" si ca acestia nu au functii alese. Adrian Nastase a acceptat propunerea de a coordona impreuna cu Dan Mircea Popescu comisia nationala pentru oferta electorala. Surpriza este aceea ca Nastase urmeaza sa coordoneze si un departament special al partidului care se va ocupa cu monitorizarea Administratiei Prezidentiale. Adrian Nastase nu renunta insa la ideea de a candida la sefia Consiliului National, convocat pentru 22 februarie. Miron Mitrea a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a PSD si pentru locale, si pentru parlamentare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.