Membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor s-au certat timp de o ora si jumatate pe marginea unui proiect de lege privind declararea lui Ilie Ilascu, a lui Andrei Ivantoc si a lui Tudor Petrov Popa drept eroi martiri, aceasta propunere legislativa fiind adoptata deja de Senat.
“Acesti romani care s-au aflat intr-o parte a Romaniei instrainata, in Republica Moldova, au facut fapte de eroism. Au fost condamnati la moarte sau la detentie pe viata. Este o onoare pentru noi sa putem macar atat. Sa fim solidari, mai ales ca ei sunt bolnavi”, a spus senatorul Adrian Paunescu, unul dintre initiatori. El le-a mai cerut membrilor comisiei nominalizarea in titlul si textul legii si a lui Alexandru Lesco.

Deputatul conservator Dragos Dumitriu a tinut sa-l combata vehement pe Adrian Paunescu, afirmand ca o lege nu poate fi adoptata doar pentru anumite persoane si a propus ca titlul legii sa se refere la luptatorii pentru libertate, democratie si unitate nationala. Dumitriu a motivat ca nu se poate adopta o lege doar pentru cateva persoane. “Daca se da o lege pentru o categorie de persoane si, intamplator, acea categorie are un numar de una sau doua persoane, atunci acea lege este constitutionala, dar o lege dedicata unor persoane nu este constitutionala. Mie mi se pare nedrept cu privire la alti eroi ai luptei pentru democratie, libertate sau cum a formulat dansul acea licenta scriitoriceasca pe post de sintagma juridica, desi nu are nici o legatura. Lupta voiniceasca sau cum spune dumnealui acolo”, a declarat Dragos Dumitriu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.