Deputatii UDMR cer cursuri de autonomie in scolile si universitatile din Secuime

Deputatii UDMR Covasna Arpad Antal si Sandor Tamas propun studierea modelelor europene de autonomie in scoli si universitati, precum si predarea la clasele in limba maghiara a unor cursuri avand ca tematica simbolistica secuimii.

Curentul scrie ca cei doi deputati au lansat ieri ideea studierii modelelor europene de autonomie in scoli si universitati, in cadrul unei conferinte de presa comune, prilej cu care au declarat ca au ajuns la concluzia ca se vorbeste mult despre autonomie, insa foarte multe persoane nu cunosc concret continutul acestui concept. Potrivit celor doi parlamentari covasneni, aceste informatii ar putea fi predate elevilor de gimnaziu si liceu la orele de dirigentie sau de educatie civica, dar si celor de la universitati. Cei mici ar putea invata imnul secuiesc inca de la gradinita.

Antal Arpad Andras si Tamas Sandor, au anuntat ieri ca de acum incolo, in fiecare marti, vor prezenta in fata plenului Camerei Deputatilor modelele de autonomie teritoriala care functioneaza in tarile Uniunii Europene. Tamas Sandor a subliniat ca 11 dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene asigura autonomie culturala sau teritoriala pentru minoritatile etnice, informeaza Gardianul.

Tamas a adaugat ca el a prezentat, saptamana trecuta, autonomia teritoriala a etnicilor germani din Belgia, iar Antal Arpad va prezenta, saptamana aceasta, autonomia din Tara Bascilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.