Presedintele Partidului Forta Democrata, Petre Roman, a spus ieri ca formatiunea pe care o conduce va apela la justitie pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat.
Actiunea urmand sa fie initiata dupa ce decizia de inregistrare a PDL va fi definitiva.

Roman, fost presedinte al PD, a precizat ca hotararea in acest sens a fost luata sambata prin votul Conferintei Nationale extraordinare a formatiunii si ca procedura interna, de partid, a fost indeplinita, actiunea urmand sa fie initiata dupa ce decizia de inregistrare a PDL va fi definitiva, informeaza Mediafax.

"Vrem sa preluam nu doar denumirea, ci vrem sa readucem PD acolo unde a fost.
PD s-a nascut in 1993, ca partid de centru-stanga, european, modern, lucruri abandonate ulterior", a declarat Petre Roman. "Nu facem decat sa revenim la ceea ce am fost", a adaugat el.

Roman a precizat ca procedura de partid a fost indeplinita, ca exista o hotarare a Conferintei Nationale extraordinare si ca au fost operate modificari in Statutul Partidului Forta Democrata, pentru a-l aduce "la ceea ce a fost statutul PD".

Legat de acestea, presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri intr-o conferinta de presa ca incercarea lui Petre Roman de a reinregistra PD ca formatiune politica nu are legal, sanse de izbanda, intrucat PDL „a conservat aceasta denumire”, prin cererea facuta in instanta, in urma fuziunii cu PLD.

„Vreau sa sa spun foarte simplu si foarte clar: Nu este posibil ca domnul Petre Roman sa reinregistreze PD", a adaugat Boc.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a spus ieri ca Roman "are fantezii politice" cand se gandeste sa reinfiinteze PD, apreciind ca si Miron Cozma incearca fara succes sa resusciteze miscarea in Valea Jiului.
Flutur a spus duminica, intr-o conferinta de presa, ca Petre Roman a aratat in ultima perioada, ca se pricepe la dansat si la cantat, dar ca "are fantezii politice" cand vorbeste de reinfiintarea PD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.