Becali a declarat la ieri ca ar candida la Primaria Capitalei, dar doar daca o sa castige.

Ieri, la Consiliul National al PNG, organizat la Marriott, patronul Stelei s-a dezlantuit impotriva a patru lideri de filiala care au parasit partidul, dupa ce nu au facut pragul la europarlamentare: „Au plecat din partid sobolanii rozalii“, a spus incintat Becali, flancat in stinga de eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, iar in dreapta de vicepresedintele Marian Oprea. El a negat ca peste 10.000 de membri au parasit partidul dupa euroalegeri. „Este vorba doar despre 4-5 persoane, de la Neamt, Mures, Vrancea si Dolj. Sunt sobolanii, care migreaza de la un partid la altul si care au auzit ca-i voi da eu afara, asa ca au parasit ei corabia mai devreme. N-au luat cu ei nici macar trei soricei, dar 10.000 de oameni!“, a precizat presedintele PNG, citat de Gandul.

Astfel, „odata curatata neghina de grau“, el a aratat ca-si va permite acum sa finanteze „cu mai multa incredere“ filialele. Primii bani s-au dus deja catre organizatiile care au avut un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European. Acestea au primit de la patronul Stelei „foloase“, adica „onoruri din partea presedintelui si bani pentru biserici“, cite 10.000 de euro donatie din partea Fundatiei Becali pentru bisericile din comunele in care partidul a facut 15% la alegeri. In total, aproape 300.000 de euro scosi dupa-amiaza din seiful Palatului din Aleea Alexandru.

Gigi Becali le-a fixat sefilor de organizatii tintele pentru locale: „7-8%, 10%, pentru ca in toamna sa putem cistiga alegerile generale“, asigurindu-i ca vor avea toti banii necesari pentru campanie. Becali a promis oamenilor din partid ca, in functie de rezultatul la locale, va aduce in PNG intelectuali. „Am semnale din partea unor oameni de elita din Tara Romaneasca, intelectuali si oameni cunoscuti pe scena publica, nu va pot da nume. Acei oameni au spus: demonstreaza in alegerile locale si vom veni alaturi de tine“, a spus liderul PNG.

Pe toata durata a Consiliului National patronul Stelei a parut mai calm ca niciodata. Nu a tipat, nu a ridicat tonul, nu s-a rastit. Chiar si celebrele hahaieli au lipsit din reprezentatia liderului partidului.

Coitidianul scrie ca in ciuda insistentelor unora dintre membrii partidului, Becali a refuzat si ieri sa precizeze daca va candida sau nu pentru Primaria Capitalei. „La Primaria Capitalei nu voi candida decat daca sunt sigur ca voi castiga. Nu-mi permit eu, Becali, sa fiu invins de nu stiu ce candidat, mi-ar fi chiar jena. Alta e sa fii infrant la Presedintia Romaniei, desi nici acolo nu prea vad cine ma poate invinge, si alta e sa fii invins la Primaria Capitalei““, le-a spus latifundiarul colegilor sai.

Consiliul de ieri a marcat si tragerea pe linie moarta, dupa esecul de la europarlamentare, a vicepresedintelui Catalin Dancu. Acesta a lipsit ieri de la sedinta si nu se regaseste in structura care va coordona partidul in perioada urmatoare. Dancu nu a putut fi ieri contactat de Cotidianul pentru a comenta acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.