La PC se inregistreaza un paradox: daca se respinge contestatia lui Florin Anghel, automat Dan Voiculescu nu va mai fi presedinte fondator.
Liderii PC sint intr-o mare dilema. Pur si simplu nu stiu cum sa procedeze cu contestatia depusa de Florin Anghel (cel declarat invins in finala pentru sefia partidului) impotriva modalitatii de stabilire a cistigatorului presedintiei partidului la congresul din 27 ianuarie a.c. In contestatie se arata ca nu s-a respectat statutul votat in congres, care prevedea ca „se declara cistigator al scrutinului“ pentru presedintia partidului candidatul care a obtinut jumatate plus unu din voturile delegatilor prezenti. Nerealizarea acestei majoritati prevede organizarea unui tur secund de scrutin. Or, se stie, Daniela Popa a fost validata fara sa mai fie organizat un tur de scrutin, desi, conform procesului-verbal, a obtinut 570 de voturi din 1.200 valabil exprimate. Conform statutului, ar fi trebuit sa obtina pentru a fi validata 601 voturi, iar turul doi nu s-a mai organizat.

Conform unor surse din PC, cuvintul de ordine ar fi respingerea contestatiei lui Anghel. Conditia de respingere este una singura si anume faptul ca scrutinul s-a desfasurat in baza vechiului statut (care nu cerea majoritate calificata si nici nu prevedea un tur secund), deoarece noul statut intra in vigoare doar dupa publicarea lui in Monitorul Oficial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.