Potrivit mai multor surse, ministrul MIRA, Cristian David, i-a solicitat premierului Calin Popescu Tariceanu eliberarea din functie a prefectului de Olt, Octavian Popescu, iar premierul a aprobat. De asemenea, cu aceeasi ocazie sa decis trecerea acestuia pe functia de inspector guvernamental. Aceleasi surse sustin ca, pana la numirea unui nou prefect de Olt, atributiile de sef al administratiei judetene vor fi preluate de subprefectul Nicolae Stefan.

Se pare ca la baza solicitarii de demitere a prefectului de Olt, Octavian Popescu, au stat constatarile Corpului de control al ministrului MIRA cu ocazia verificarilor dispuse dupa ce mai multi parlamentari PSD de Olt l-au acuzat pe Popescu de participare la mai multe sedinte ale fostului PD.

Ultimele acuze aduse lui Octavian Popescu au venit in urma cu doua saptamani, din partea senatorului PSD, fost presedinte al PD Olt, Marin Bobes. Potrivit acestuia, Octavian Popescu ar fi solicitat primarilor date cu caracter politic pentru construirea unei baze de date pentru PD-L.