Liderii Partidului Democrat-Liberal au stabilit ieri ca alegerile la Organizatia de Tineret (OT) vor avea loc in perioada 23-24 februarie. Posturile vor fi repartizate dupa un algoritm fix, posturile urmånd a fi impartite intre membrii fostului PD si cei ai fostului PLD. Pentru functiile de presedinte si secretar general vor candida numai membri ai PD, in timp ce „adeptii“ lui Theodor Stolojan vor detine o functie de prim-vicepresedinte si cea de secretar executiv. In plus, candidaturile vor fi depuse si sustinute in sistem de echipa: presedinte - secretar general.

Pentru postul de presedinte al organizatiei ar putea concura Stefan Pirpiriu si Monica Iacob-Ridzi. Pirpiriu este consilier municipal si presedinte al Comisiei de transporturi din Consiliul General a Municipiului Bucuresti. Monica Iacob-Ridzi este europarlamentar, membra a Comisiei de buget si fost deputat PD de Hunedoara. Ambii sunt in varsta de 30 de ani. Iacob-Ridzi ar putea candida in tandem cu Elena Basescu, fiica presedintelui, care tinteste functia de secretar general. Fosta deputata nu a dorit sa confirme sau sa infirme aceasta varianta. „Voi lua o decizie saptamana viitoare in privinta formului in care voi fi implicata in organizarea alegerilor la OT“, a declarat Monica Iacob-Ridzi pentru Gardianul.

Fiica presedintelui Traian Basescu, mezina Elena, isi doreste o functie de conducere in structura organizatiei de tineret a PD-L. Potrivit propriilor declaratii, Elena vrea sa castige, la alegerile interne care vor fi organizate la sfarsitul lunii februarie, functia de secretar general dupa cum informeaza Gandul.

Fiica presedintelui Basescu sustine ca, in cazul in care va castiga aceasta functie, va avea ca prioritate „intarirea si popularizarea organizatiei''. „OTPD-L are nevoie de un suflu nou si cred ca alegerile sunt binevenite, mai ales ca suntem in an electoral si trebuie sa fim foarte bine organizati, iar contributia tineretului la campanie a fost intotdeauna demonstrata”, sustine Elena Basescu.