Adrian Nastase si Mircea Geoana si-au anuntat intentia de a candida contra lui Traian Basescu in cursa pentru Cotroceni din acest an.

Potrivit Cotidianu, PSD are in clipa de fata doi posibili contracandidati pentru Traian Basescu la prezidentialele de anul viitor: Mircea Geoana si Adrian Nastase. Ambii si-au declarat disponibilitatea de a intra in cursa.

Geoana si Nastase s-au intilnit ieri la o dezbatere despre stinga din Romania, organizata de Institutul Social Democrat.

De departe cel mai dur vorbitor a fost Adrian Nastase. „Scopul lui Traian Basescu este sa distruga PSD sau sa-l reduca la o forma controlabila. PSD are de ales intre a se opune lui Traian Basescu sau a i se supune”, a afirmat Nastase, conform EVZ.

Mircea Geoana in schimb a militat pentru crearea „unei platforme a stangii”. „Adversarul ideologic al PSD este ansamblul dreptei, iar Basescu si partidul sau sunt adversarii electorali”, a spus Geoana.

El a adaugat potrivit Cotidianul, ca in PSD se va declansa “o selectie reala in interior” si ca anuntarea candidatului oficial “este o chestiune tactica pe care conducerea PSD isi rezerva dreptul sa o decida”. Geoana a mai spus ca va fi facut si un sondaj de opinie pentru ca “nu te poti juca cu un obiectiv atit de important”.

Despre Nastase, Geoana a vorbit in termeni elogiatori: “Un om ca Adrian Nastase, care are atitia ani de experienta politica si care a contribuit atit la dezvoltarea PSD, reprezinta in sine un nume mare. Nu are nevoie de un fotoliu pentru a vorbi cu autoritate”.

La randul sau Nastase a declarat, potrivit Adevarul, ca singura piedica in drumul sau spre Palatul Cotroceni este sustinerea pesedistilor.

"Nu-i vorba de mine, eu m-am batut singur... Am fost gata si inainte. Am fost poate prea elegant. M-am batut trei ani aproape singur si am reusit sa supravietuiesc unor atacuri care veneau din partea unor oameni care au avut aceasta sarcina. Partidul va decide cine trebuie sa intre in cursa cu Traian Basescu. Eu nu ma dau in laturi. Daca este nevoie, ma voi prezenta in aceasta cursa", a sustinut Nastase.

Surse din PSD au de­­cla­rat ca varianta Adrian Nastase - candidat la presedintie nu va avea prea multe sanse la Consiliul National. Dupa spusele unor lideri PSD, „sunt multi exotici care vor la Cotroceni". Sursele citate au precizat ca si Radu Mazare si-ar fi anuntat intentia de a candida pentru postul de prezidentiabil al PSD. De altfel, Mazare a declarat, ieri, ca Adrian Nas­tase n-a stiut sa gestioneze bine problema lui de imagine si "din acest motiv nu cred ca poate sa candideze si nu cred ca poate sa faca un scor bun".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.