Premierul a decis sa sesizeze magistratii Curtii dupa ce s-a consultat cu Teodor Melescanu si Bogdan Olteanu .

Soarta Noricai Nicolai va fi decisa de Curtea Constitutionala. Guvernul le va trimite magistratilor, cel mai probabil astazi, sesizarea cu privire la refuzul sefului statului de a semna numirea Noricai Nicolai
ca ministru al justitiei.

Premierul a luat aceasta decizie miercuri seara, in urma unei discutii cu interimarul de la MJ, Teodor Melescanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, au afirmat surse liberale. Tariceanu i-a chemat pe cei doi la Palatul Victoria dupa ce discutia privind mapa profesionala a Noricai Nicolai purtata cu Basescu in cursul dupa-amiezii a ramas fara rezultat.

Liderii liberali au ajuns la concluzia ca varianta cea mai buna pe care o au la dispozitie este sesizarea Curtii Constitutionale.

Ei au fost informati de fostul ministru al justitiei Tudor Chiuariu, in prezent consilier de stat pe probleme juridice, ca scrisoarea catre magistratii CCR este practic finalizata. Membrii conducerii PNL sunt aproape siguri ca instanta constitutionala le va da castig de cauza, bazandu-se pe precedentul din cazul Cioroianu.

Liberalii nu se tem ca magistratii i-ar putea sanctiona pe motiv ca Norica Nicolai nu a trecut prin etapa audierilor in comisiile parlamentare, unul dintre motivele invocate de Palatul Cotroceni pentru respingerea candidatului la sefia MJ.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.