Calin Popescu Tariceanu, Cristian David si Laszlo Borbely sunt singuri demnitari care au supravietuit la Palatul Victoria de la instalarea primului cabinet Tariceanu.
Premierul Tariceanu este insa singurul care nu si-a schimbat functia de la instalarea primului sau cabinet, la 29 decembrie 2004. Cel dintai Guvern Tariceanu primise votul de investitura din partea Parlamentului (265 pentru si 200 impotriva) cu o zi inainte, la 28 decembrie. La instalarea acestui cabinet, liberalul Cristian David a ocupat portofoliul de ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar.

La aceeasi data, Laszlo Borbely, din partea UDMR, a ocupat functia de ministru delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului. Premierul Tariceanu a restructurat formula Executivului, iar la 3 aprilie 2007, un nou cabinet a fost validat de Parlament. In noua formula, Cristian David ocupa fotoliul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in timp ce Laszlo Borbely conduce Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.