Cele 14 locuri vacante ale Aliantei au fost in cele din urma impartite de PD si PNL, 12 fotolii de deputat si doua de senator fiind de ieri ocupate din nou.

Dupa ce in nenumarate randuri nu au cazut de acord, potrivit EVZ, delegatiile celor doua partide s-au inteles saptamana trecuta sa nu mai blocheze numirea de noi parlamentari, mai ales ca numarul de mandate vacante crescuse simtitor dupa demisiile europarlamentarilor. Trei dintre cele sapte locuri de deputat care apartineau inital PD au fost ocupate de PNL, care, la randul sau, a cedat doar un singur loc din cinci democratilor. Restul de mandate au ramas partidului caruia i-au revenit initial.

Astfel, potrivit Cotidianul, depuatii PNL sunt: Gratiela Vasilescu (Prahova), Ioan Silviu Lefter (Bacau), Gabriel Pleiasu (Dimbovita), Ioan Turc (Bistrita-Nasaud) Mirel Talos (Bucuresti), Ioan Cristea (Hunedoara).

Noii deputati PD-L sunt Marcel Piteiu (Sibiu), Diana Busoi (Dolj), Corneliu Popescu (Prahova), Stelian Fuia (Calarasi) si Marius Balu (Mehedinti).

Pozitiile vacante de la Senat vor fi ocupate de Nora Rebreanu si Nicolae Marasescu la PSD, ambii cu experienta parlamentara, Carmen Tanasescu (PNL) si Tudor Panturu (PD-L). Din februarie 2008 va veni in Senat, la PSD, si fostul antrenor al nationalei de fotbal Anghel Iordanescu, in urma demisiei senatorului de Ilfov Theodor Filipescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.