Baronii PSD sint marii beneficiari ai bugetului pe 2008. Pretul pe care guvernul PNL il plateste social-democratilor pentru sustinerea bugetului este de 2,4 miliarde de lei noi.

Potrivit Cotidianul, negocierile dintre PSD si PNL pe tema bugetului pe 2008 au dat roade. Judetelor controlate de PSD le-au fost alocati cei mai multi bani prin proiectul de buget pe 2008, care a intrat ieri in dezbaterea plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Senatorul PD-L Radu Berceanu a prezentat ieri o analiza a bugetului pe 2008, potrivit careia pentru ca bugetul sa fie sustinut in Parlament de PSD, guvernul Tariceanu a alocat judetelor conduse de baronii PSD 2,4 miliarde de de lei noi, echivalentul a 700 de milioane de euro

„Acum, cand guvernul Tariceanu a dorit sprijinul PSD pentru votarea bugetului, s-a pus problema ce se da in schimb, adica s-a ajuns la un troc pe bani”, a declarat Berceanu, potrivit EVZ.

Romania Libera informeaza ca parlamentarii PD-L au intocmit si un clasament al "celor mai norocosi sau abili presedinti de consilii judetene", adica al judetelor favorizate de Executiv.

Pe primele trei locuri in top se afla judetele Olt, Teleorman si Vaslui, primele doua fiind conduse de reprezentanti ai PSD, iar ultimul, de un peremist. CJ Olt, condus de Jenel Copilau, fost peremist, actualmente pesedist de frunte, urmeaza sa primeasca suplimentar 30 de milioane de lei, insemnand cu 55,4% mai mult decat suma acordata initial. 29 de milioane, in plus, vor ajunge si in Teleorman, judet condus chiar de vicepresedintele PSD Liviu Dragnea.

Aceeasi suma a fost acordata suplimentar si judetului Vaslui, "pastorit" de peremistul Corneliu Bichinet. O suma frumoasa (cate 27 milioane de lei) a gasit Executivul prin "sacul" bugetar si pentru Arges, Dambovita si Vrancea, judete de care sunt legate nume precum cele ale presedintelui Senatului Nicolae Vacaroiu, vicepresedintelui PSD Ion Stan sau al baronului local Marian Oprisan.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut parlamentarilor sa renunte la lupte politice pentru a vota bugetul pe 2008, aratand ca acesta este unul echilibrat si permite dezvoltarea in continuare a Romaniei, informeaza BBC.

"Bugetul trebuie sa sustina, in continuare, necesitatea unei cresteri economice accelerate in Romania, astfel incat sa putem reduce decalajele care ne separa de celelalte tari dezvoltate din Europa," a declarat premierul Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.