Inaintea euroalegerilor, presedintele Traian Basescu i-a felicitat ironic pe liderii UDMR pentru faptul ca Uniunea nu va intra in Parlamentul European.
Dezvaluirea cu privire la calculul gresit al sefului statului a fost facuta, sambata, la Targu Mures, la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), de catre senatorul Gyorgy Frunda, primul candidat UDMR la scrutinul european.

„Eram la TV, cu Titus Corlatean, Basescu era deja in salonul de asteptare si, cand am intrat, cu zambetu-i simpatic si prietenos, mi-a zis: 'Va felicit ca nu intrati in Parlamentul European!>>. Eu am spus 'De ce credeti asta? Gresiti!>>, el a zis 'Nu mai primiti voturile romanilor, ca acum romanii vor vota altfel>>. Am raspuns ca nu cu voturile romanilor am intrat noi in Parlament”, a povestit Frunda. El l-a acuzat pe Basescu pentru ca ar fi depus eforturi ca UDMR sa nu castige la euroalegeri. „Cand a mers Kelemen Hunor la el (la consultarile de la Cotroceni de dupa alegeri - n.r.), i-a spus 'De data asta ati scapat>>. Restul e o simpla deductie logica, o legatura logica intre cele doua afirmatii. E clar ca presedintele a facut tot ce putea face ca noi sa nu intram (in Parlamentul European -n.r.)”, a apreciat Frunda.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.