“Va bateti joc de noi! Intram la guvernare sau nimic!”, a cerut Hrebenciuc, joi seara, la negocierile cu PNL. Geoana i-a dat peste nas, spunindu-i lui Tariceanu ca PSD nu mai vrea la guvernare.
Liderii PSD au fost chemati de liberali la negocieri pentru Legea bugetului pe 2008. Joi seara, la Vila Lac 1, premierul Tariceanu s-a prezentat cu minstrii Eugen Nicolaescu si Varujan Vosganian si cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, iar de partea cealalta a mesei s-au asezat Mircea Geoana, Titus Corlatean, Constantin Nita si vicepresedintele comisie de buget a Senatului, Viorel Stefan. Liberalii le-au cerut liderilor PSD sa renunte la o parte din cele 716 amendamente pe care le-a depus la Legea bugetului, Varujan Vosganian explicind ca nu se gasesc bani pentru a li se satisface solicitarile. Pesedistii au fortat insa nota, spunindu-i lui Tariceanu ca are un guvern “ultraminoritar” si fara PSD ii este imposibil sa isi treaca Legea bugetului prin Parlament. “Le-am explicat ca noi avem alternativa unei opozitii foarte dure si putem sa negociem amendamentele noastre cu alte partide si daca alte partide ne dau voturile, bugetul trece asa cum vrem noi”, ne-a declarat secretarul general al PSD, Titus Corlatean.

Vicepresedintele PSD Constantin Nita, a relatat pentru Cotidianul ca intilnirea dintre liderii PNL si social democrati s-a incheiat printr-un prim esec al negocierilor, din cauza ca ministrul economiei, Varujan Vosganian, a respins toate propunerile aduse de partidul lui Geoana pe marginea proiectului de buget. “Discutiile au fost tensionate si ni s-a spus ca cererile noastre nu pot fi solutionate. Nu ne-am inteles, deci nu votam bugetul. Sa-si faca socotelile lor si daca au interes, sa ne caute, daca nu, marti incepem dezbaterile in Parlament, cu amendamentele noastre si cu ale celorlalti”, a spus Nita. Social democratii ameninta ca vor bloca dezbaterile in Parlament, deoarece au fost depuse 1.600 de amendamente la Legea bugetului, si daca pentru fiecare amendament se aloca cel putin 5 minute, ar fi nevoie de 133 de ore de sedinta pentru a putea fi adoptate sau respinse.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.