Parlamentarii PSD Nicu Bancioiu si Cosmin Nicula, initiatori ai unui proiect privind legalizarea prostitutiei, sunt criticati de Centrul Parteneriat pentru Egalitate deoarece au mers insotiti de presa sa discute cu prostituatele, incalcandu-le astfel dreptul la imagine. Potrivit unui comunicat, reprezentantii CPE sustin ca, in acest mod, a fost incalcat dreptul la imagine al persoanelor abordate de parlamentari si, in acelasi timp, acestia "au trivializat o tema importanta pentru societatea romaneasca".

"CPE considera ca utilizarea politica si mediatica a unei astfel de teme nu incurajeaza o dezbatere reala in randul societatii romanesti si are consecinte importante asupra statutului persoanelor care se afla intr-o situatie vulnerabila", se arata in comunicat.

Reprezentantii Centrului Parteneriat pentru Egalitate sunt dispusi sa faciliteze o "dezbatere autentica" pe tema prostitutiei, dezbatere care sa se poarte "in spiritul respectului fata de drepturile omului si al asumarii responsabilitatii sociale a factorilor de decizie, acestea fiind aspecte esentiale in construirea de legi si politici publice". Potrivit Mediafax, cei doi deputati PSD care au initiat un proiect de lege privind legalizarea prostitutiei au incercat, marti, sa stea de vorba cu prostituatele despre legalizarea celei mai vechi meserii din lume. Cei doi parlamentari au fost, in acest sens, pe soseaua de centura a Capitalei si in zona Matasari.

Pe soseaua de centura, ei au gasit o singura fata, prin intermediul careia au lansat celorlalte prostituate o invitatie la parlament, la o dezbatere cu argumente pro si contra celei mai vechi meserii din lume.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.