Presedintele PC Dan Voiculescu a apreciat ieri ca "In nici o tara europeana, limba oficiala a statului respectiv nu este considerata o limba straina. Discursul UCM arata foarte clar ca UCM ii discrimineaza pe romani in propria lor tara”.
El s-a referit la sesizarea pe care UCM a adresat-o CNCD referitoare la declaratiile liderului conservator vizand obligatia cetatenilor romani de a cunoaste limba romana sub sanctiunea pierderii cetateniei. " "Nu pot sa nu constat ca argumentatia UCM este aberanta. UCM sesizeaza discriminare pentru ca am solicitat ca cetatenii romani sa cunoasca limba romana, iar argumentul pe care il ofera domnul Gazda Zoltan este recunoasterea faptului ca cetatenii romani apartinand minoritatii maghiare nu cunosc limba romana. UCM spune de fapt foarte clar ca pentru etnicii maghiari limba romana este o limba straina", a declarat Dan Voiculescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.