Ion Iliescu a fost seful real al statului si in timpul mandatului lui Emil Constantinescu. Este opinia presedintelui Traian Basescu exprimata miercuri seara, la emisiunea "Nasul", la B1 TV.

Traian Basescu crede ca pe Constantinescu nu l-au infrant serviciile secrete, ci fostul sef al PSD. Reactia lui Ion Iliescu nu a intarziat. Fostul presedinte sustine ca ideea este aberanta.

"Iliescu a fost atat de puternic in opozitie, incat Constantinescu nici nu si-a dat seama cine l-a infrant. Iliescu conducea, iar Constantinescu si-a dat seama abia la sfarsit", a declarat presedintele, la B1 TV. Ion Iliescu a tinut sa precizeze ca nu e prezent "in tot si in toate": "E aberanta o asemenea idee si vadeste mentalitatea lui care confunda statutul cu pozitia dominanta a unei persoane".

Reactia lui Emil Constantinescu a fost dura: "In tupeul sau nemarginit, Traian Basescu isi permite sa dea sentinte asupra unor perioade istorice si sa comenteze pe sefii de stat care l-au precedat. Nu am nicio indoiala ca presedintele Basescu va sfarsi, mai devreme sau mai tarziu, in gunoiul istoriei".

Presedintele a lansat si un atac voalat la adresa celorlalti doi presedinti ai PSD: Adrian Nastase si Mircea Geoana. Intrebat daca ii este dor de Adrian Nastase, Basescu a recunoscut ca "oricui i-e dor de Adrian Nastase". Totusi a subliniat ca nu ii este dor si "de sistemul pe care l-a implement. Sistemul a fost preluat cu aroganta de un alt arogant".

Traian Basescu a avut cuvinte de lauda pentru un singur social-democrat. Este vorba despre presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Despre acesta seful statului spune ca a refuzat sa ia masurile pe care le sperau PNL si PSD in perioada cat a fost presedinte interimar al Romaniei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.