Presedintele Traian Basescu va participa la trei mitinguri in campania de promovare a referendumului: la Cluj, la Iasi si la Bucuresti.
In Cluj este primar liderul PD, Emil Boc, iar la Iasi este rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" cel de-al doilea candidat aflat pe lista pentru europarlamentare a PLD, Dumitru Oprea. insa mitingul de amploare se anunta cel de la Bucuresti, programat pentru finalul campaniei.

Prin participarea la aceste trei manifestari, seful statului va avea ocazia sa transmita electoratului motivele convocarii unui referendum pe tema votului uninominal. intrebarea care va figura pe buletinul de vot este: "Sunteti de acord ca, incepand cu primele alegeri care vor fi organizate pentru Parlamentul Romaniei, toti deputatii si senatorii sa fie alesi in circumscriptii uninominale, in baza unui scrutin majoritar in doua tururi?".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.