Parlamentarii au blocat ieri din nou dezbaterea statutului minoritatilor.

Desi a trecut mai bine de un an si jumatate de cand proiectul UDMR asteapta raportul Comisiilor juridice, pentru drepturile omului si pentru invatamant din Camera Deputatilor, dezbaterile au fost si ieri suspendate din cauza absenteismului parlamentarilor de la lucrari.

Liderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, a spus dupa sedinta ca va propune sa nu se poata reuni cele trei comisii pentru a discuta alte legi in ziua de miercuri decat daca anterior membrii lor au asigurat cvorumul pentru dezbaterea legii statutului minoritatilor.

Senatul a respins Statutul minoritatilor la sfarsitul anului 2005, dupa ce a intrat in dezbaterea plenului fara raportul comisiilor, iar de la inceputul lui 2006, proiectul UDMR se afla in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor. PD, PSD, PRM si PC au declarat public ca nu sustin legea, motivand ca aceasta contine prevederi anticonstitutionale legate de autonomia teritoriala a tinutului Secuiesc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.