Din 2004, Corneliu Vadim Tudor a pierdut nu numai procente in sondajele de opinie, dar si multi parlamentari.

Plecarea din PRM a deputatului Liviu Codirla a ridicat cifra celor care au parasit scaunele de parlamentar ale PRM la 22, o cifra destul de mare in conditiile in care Vadim mai are la ora actuala in subordine doar 44 de senatori si deputati. Putini au vorbit, in public, despre cauzele prabusirii PRM, insa Liviu Codirla ne dezvaluie, intr-un interviu acordat ziarului 'Gardianul>>, cåteva din greselile lui Vadim Tudor.

R: Plecarea dumneavoastra din PRM a afectat relatiile de prietenie cu membrii partidului?

L.C.: Am in continuare o relatie foarte buna cu multi dintre membrii PRM. S-au facut tot felul de speculatii potrivit carora plecarea mea din PRM ar fi fost cauzata de anumite neintelegeri. Lucru total neadevarat! Am in continuare foarte multi prieteni in PRM si ii rog sa ma ierte daca ceea ce voi declara in continuare le va afecta intr-un fel sau altul imaginea si pozitia in partid.

R: De fapt, care a fost motivul pentru care ati parasit barca peremista?

L.C.: Lipsa de perspectiva politica! Am stat langa domnul Corneliu Vadim Tudor patru ani si singurul lucru care m-a facut sa plec este lipsa de perspectiva a PRM. Aceasta situatie delicata va determina neaccederea partidului in Parlamentul European si in cel national. In acest context, trebuie sa va spun ca nu sunt singurul care gandesc asa, in partid majoritatea gandeste ca mine. In partid sunt mai multe categorii de parlamentari. Sunt cei care de cateva luni bune cauta portite spre a pleca catre alte partide- adica aceia care reprezinta intr-adevar ceva prin organizatiile pe care le conduc si prin munca lor din Parlament - si cei care nu pot pleca in alta parte pentru ca nu au unde, cum ar fi fostii ofiteri de securitate, fostii nomenclaturisti, cei cu dosare de informatori la CNSAS, toti acestia formand grupul celor care asteapta un miracol de la presedintele Corneliu Vadim Tudor. Cu toate acestea, exista cateva filiale eficiente in PRM, insa ele sunt debusolate, iar liderii lor au ajuns la concluzia ca aceasta cadere a PRM, care are loc de 2-3 ani de zile, nu poate fi oprita nici macar prin munca asidua a propriilor organizatii. Pot da aici drept exemplu Organizatia din Timis, organizatie foarte puternica a PRM. La ultimul sondaj real, in cele aproximativ 90 de organizatii locale care acopera tot judetul, PRM a luat intre 2 si 16%, cu precizarea ca 16% a obtinut acolo unde are primari. Ceea ce este inacceptabil.....

R: Credeti ca lipsa lui Vadim Tudor de pe lista PRM pentru Parlamentul European este benefica pentru partid?

L.C.: Domnul Corneliu Vadim Tudor a declarat, la inceput, ca va candida si ca va „trage“ lista. Insa scaderea din sondaje a PRM l-a facut sa-si schimbe aceasta optiune tocmai pentru faptul ca neintrarea PRM in Parlamentul European cu dansul in capul listei ar fi insemnat automat moartea partidului, dar si a lui ca om politic. In ultimele saptamani a incercat tot felul de variante cu Dan Diaconescu, cu Florin Piersic... Pot sa va spun ca (n.r.- Corneliu Vadim Tudor) a cautat, in ultimul timp, solutii salvatoare. De fapt Corneliu Vadim Tudor asteapta un miracol! Dansul nu intelege ca politica in Romania nu se mai poate face cu parade de cultura. Politica se face profesionist, iar acest lucru ar fi trebuit sa-l faca si PRM. Dansul ar fi trebuit sa ofere oamenilor cu vocatie si cu putere de munca sansa sa se exprime, sa schimbe ceva. Din pacate, dupa 15 ani, PRM a ajuns un partid imbatranit, anchilozat, anacronic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.