Presiunile unor reprezentanti ai comunitatii evreiesti din strainatate l-au determinat pe Gigi Becali sa-l elimine pe antisemitul Vlad Hogea de pe lista PNG pentru PE.
Deputatul independent Vlad Hogea a fost doar pentru o saptamina candidat al PNG-CD pentru Parlamentul European. Prezentat oficial in urma cu doua saptamini drept pozitia a treia pe lista PNG, dupa Gigi Becali si avocatul Catalin Dancu, Hogea a fost retras in ultima clipa din cauza trecutului sau antisemit la presiunile unor reprezentanti ai comunitatii evreiesti din Europa. „Am avut niste rugaminti de la anumite persoane. 'Vrei sa fii prieten cu noi, renunta la Hogea! >>, mi-au spus reprezentanti ai comunitatii evreiesti din strainatate“, a declarat pentru Cotidianul liderul PNG-CD, Gigi Becali.

Intrat in Parlament in 2004 pe listele PRM si migrat apoi la PNG, Vlad Hogea este autorul unei serii de articole si al unei carti antisemite - „Nationalistul“, aparute in 2001. Hogea si-a pus insa recent cenusa in cap pentru articolele sale antisemite, anuntind ca nu se mai regaseste in acele rinduri. Nu a fost suficient, se pare, pentru conducerea PNG: „Habar n-aveam ce a scris in cartea aia. M-am pus insa in locul poporului evreu. Atunci cind vad filmele cu Holocaustul si cu ce au patit evreii, imi vine sa pling. Ma intreb daca ar fi fost neamul romanesc in locul evreilor. A trebuit sa renunt la candidatura sa“, spune Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.