Basescu l-a convins pe Geoana sa tranteasca Guvernul Tariceanu si sasprijine un cabinet minoritar PD . In schimb, presedintele a promis potop de dosare penale pe capul adversarilor din partid ai presedintelui PSD

Vasile Blaga in fruntea unui guvern minoritar PD care sa functioneze pana in primavara lui 2008, cand se vor organiza alegeri anticipate simultan cu cele locale. Acesta este planul convenit de Traian Basescu cu Mircea Geoana in cadrul misterioasei intalniri de marti, ne-au dezvaluit surse parlamentare. Conform acelorasi surse, Geoana s-a ales cu promisiunea ca, intre timp, adversarii sai din PSD vor fi tintuiti "la sol" sub un tir de dosare penale.

Sanse minime pentru motiune

Motiunea de cenzura are sanse minime sa treaca de votul Parlamentului, chiar daca socotelile pe hartie arata contrariul. Diferenta dintre numarul necesar de voturi pentru rasturnarea Cabinetului si coalitia care isi va da mana pentru realizarea acestui deziderat (PSD-PD-PLD) este de doar 12 parlamentari. Cu cinci senatori si deputati absenti pe caz de boala, cu un Ion Iliescu potrivnic demersului si cu multi alti alesi care considera riscanta actiunea social-democrata, demersul PSD se indreapta spre un esec rasunator. In plus, motiunea ataca inclusiv fosti ministri PD sau actuali PLD, ceea ce face neverosimil un vot favorabil al acestora la motiune. Constient ca un insucces al motiunii ar insemna nu doar o bila neagra in planul imaginii ci chiar pierderea sefiei PSD, Geoana a bagat pumnul in gura propriilor parlamentari. Liderul PSD are de dus la indeplinire un plan pus la cale cu Traian Basescu si care ii garanteaza lui viitorul in fruntea PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.