Presedintele PPRM, Corneliu Ciontu, a anuntat, ieri, ca partidul pe care-l conduce nu va vota alaturi de Iliescu, Nastase si compania motiunea simpla, depusa la Camera Deputatilor, pe tema politizarii administratiei locale. Pesedistii acuza noua Putere ca-si promoveaza oamenii in functii pe criterii politice si le face vant din posturi celor numiti de administratia social-democrata, din care motiv cer demisia ministrului Vasile Blaga. Desi subscriu la o parte dintre plangerile PSD, peperemistii lui Ciontu nu li se alatura motionarilor, pe considerentul ca nu tocmai "cozmancii" sunt in masura sa denunte asemenea practici. "Ar fi caraghios ca tocmai PSD, marele specialist in inghitirea aparatului de stat, sa acuze o astfel de situatie. In fond, ei au inventat practica fesenizarii si pedeserizarii.

Daca cei din PSD striga ca se politizeaza aparatul administrativ, ar fi cazul ca Gregorian Bivolaru sa deplanga disparitia pudorii, iar fratele sau, Gabriel Bivolaru, sa denunte fraudele din sistemul bancar", a spus, ieri, presedintele PPRM. Potrivit aceluiasi Ciontu, peperemistii nu vor faulta Cabinetul Tariceanu, pana la momentul semnarii Tratatului de aderare a Romaniei la UE (25 aprilie): "PPRM nu face o opozitie tip Gica Contra si nu are timp pentru cochetarii parlamentare, in zilele cand se decide viitorul nostru european. Dupa ce tratatul va fi semnat, PPRM va deveni criticul cel mai radical al guvernului Tariceanu, caruia, daca va da dovada de incompetenta, ii vom grabi caderea".

Conducerea s-a intarit cu doi fosti pesedisti

Retragerea lui C.V. Tudor in functia de presedinte onorific al rebotezatului PPRM nu a produs schimbari revolutionare in structura organizatorica a partidului, noul presedinte, Corneliu Ciontu, optand pentru politica pasilor marunti. "Atat la nivel central, cat si la nivel de filiale, urmam procedura prevazuta in statut, in perspectiva congresului de la toamna.

Deocamdata, suntem in proces de analiza la fiecare organizatie in parte, incepand de la nivel comunal, pana la nivel de judet. Acolo unde rezultatele in alegerile locale si generale au fost slabe, sub cele obtinute pe tara si sub asteptari, au fost si vor fi schimbari", spune Ciontu. Pana in prezent, opt organizatii judetene au ramas fara presedinti, sub conducerea unor interimari, urmand ca, foarte probabil, pana pe 15 iunie, fenomenul sa se produca si in alte zone, pe considerentul rezultatelor proaste din anul electoral. La centru, in aceasta saptamana, au aparut figuri noi.

Controversatul Dan Claudiu Tanasescu, fost primar al comunei ilfovene Mogosoaia, si Marius Opran, pe vremuri apropiat de PSD si de Ion Iliescu, au fost desemnati vicepresedinti ai partidului, iar ex-pesedist-ul constantean Dan Nicolae Rahau, a devenit secretar executiv. Numirile au fost facute pentru completarea schemei Biroului Permanent al partidului, gaurita dupa plecarea lui Mihai Lupoi (inlocuit de Opran, la "relatii externe") si dupa promovarea lui Dorel Onaca in functia de prim-vicepresedinte, adjunct al lui Corneliu Ciontu. Numarul unu al PPRM spune insa ca schimbari radicale in conducerea centrala nu vor aparea decat la congresul organizat prin octombrie-noiembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.