Numai cuvinte de lauda a avut ieri presedintele Basescu pentru activitatea SRI sub bagheta lui Radu Timofte, dupa schimbarea puterii. Nici nu a vrut sa confirme ca ar fi amenintat, asa cum spusese Timofte, dar nici nu a vrut sa-l critice pe seful SRI.
La a 15-a aniversare a SRI, serviciul condus de fostul senator PSD Radu Timofte a primit cel mai frumos cadou, aprecierile presedintelui Basescu pentru ceea ce acesta a numit implicarea SRI in stoparea numirii unor secretari de stat dubiosi, in schimbarile operate in conducerea Vamii si la Interne. "Am spus-o si in interventia mea: au fost evitate, datorita informatiilor precise, foarte multe numiri de secretari de stat care aveau in spate grupuri de interese si erau promovati printr-unul sau altul dintre partidele Aliantei", a explicat seful statului, neatribuind responsabilitatea pentru aceste presiuni principalelor partide ale coalitiei, ci insistind pe meritele SRI. Serviciul trebuie sa-si intareasca in continuare capacitatea de a culege si oferi informatii cu privire la traficul de droguri, de armament si de persoane din zona Marii Negre, au transmis presedintele si premierul.

Presedintele a oferit si o confirmare publica legata de crearea comunitatii de informatii, proiect aflat deocamdata in stadiul de propuneri. "SRI are o oarecare viziune, diferita de Serviciul de Informatii al Armatei, dar fondul ramine. Toate structurile de informatii din Romania sint de acord ca trebuie creata comunitatea de informatii, cu usoare diferente pe care le vom armoniza in CSAT", a explicat Basescu. El a prezentat viitoarea comunitate de informatii ca pe "o structura comuna de colectare si sintetizare a informatiilor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.