Presedintele Traian Basescu va face, in eventualitatea necesitatii numirii unui nou prim-ministru, cea mai corecta alegere pentru Romania la momentul respectiv, considera democrata Elena Udrea.

Secretarul executiv al PD a raspuns astfel unei intrebari referitoare la sansele care exista ca seful statului sa numeasca un premier din cadrul PSD. "Din cate il cunosc pe presedintele Traian Basescu, si il cunosc mai putin decat Emil Boc, cred ca, indiferent ce speculatii se fac, el va alege solutia corecta fata de tara la momentul in care va nominaliza un prim-ministru", a declarat ea ieri, la Cluj. Referitor la faptul ca in motiunea pregatita de PSD ar exista pasaje critice la adresa ministrilor democrati, ea a mai afirmat ca este ilogic sa pregatesti un astfel de document cu acuze aduse unui guvern care nu mai exista de cateva luni.

Udrea considera ca PSD a recurs la aceste critici pentru a diminua sansele de votare a motiunii, pentru ca social-democratii, de fapt, nu vor altceva decat sa obtina cat mai mult de la PNL. ''Am inteles ca, in aceasta motiune, PSD critica inclusiv guvernarea noastra. Probabil ca nu isi doresc sa treaca motiunea si incearca un pretext de genul acesta. Nu poti ca intr-o motiune de cenzura, care are ca scop caderea unui guvern, sa critici un Executiv care nu mai exista", a spus Udrea. in alta ordine de idei, Elena Udrea a declarat ca in mod cert nu va candida la alegerile pentru Parlamentul European, dar ca intentioneaza sa se lanseze in cursa pentru parlamentarele din 2008.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.