Depunerea motiunii a fost amanata pana dupa consultarile cu PNL si PD, in vederea formarii unui guvern din care PSD sa faca parte.

PSD si-a schimbat decizia privind depunerea motiunii de cenzura. In urma discutiilor desfasurate ieri in cadrul grupurilor parlamentare ale social-democratilor, s-a stabilit ca decizia sa fie luata abia dupa negocieri cu celelalte partide, inclusiv cu Traian Basescu.

Daca negocierile cu liberalii vor da roade si PNL va accepta sa primeasca PSD in guvern, nu se va mai depune motiunea. Daca se va ajunge la o intelegere cu PD si Traian Basescu pentru formarea unui guvern comun, atunci motiunea va fi depusa pentru debarcarea lui Tariceanu.

Daca nego-cierile vor esua total, PSD va depune motiunea si va vedea ce va iesi. Nu anticipate insa. Daca vor avea semnale ca motiunea va esua, PSD va folosi aceasta miscare pentru a-si demonstra statutul de partid de opozitie.

Decizia a fost schimbata in urma opozitiei facute de Ion Iliescu si fidelii sai, dar si a parlamentarilor care nu au vazut cu ochi buni motiunea deoarce risca sa conduca la alegeri anticipate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.