Fostul premier si presedinte al PSD Adrian Nastase a postat in weekend, pe blogul personal, un mesaj in care apreciaza ca se asteapta ca, dupa reluarea lucrarilor Parlamentului, scena politica romaneasca sa se inflameze din nou.
„De luni va reincepe scandalul politic. Nervozitatea acumulata in timpul verii in interiorul (tuturor) partidelor se va manifesta cu forta. Traian Basescu se va intoarce cu energii noi (si cu noua legitimatie de marinar) la birou. Uniunea Europeana poate sa mai astepte. Sunt inca multe conturi de reglat in interiorul tarii”, scrie Nastase pe blog. Fostul presedinte al PSD face si cateva consideratii, (primele) asupra initiativei formatiunii pe care a condus-o, de a depune o motiune de cenzura. Astfel, Nastase spune ca motiunea n-ar trebui sa fie un act politic izolat, ci o parte a unei strategii mai ample. „In opinia mea, motiunea (initierea, formularea, negocierea, votul, etc) nu poate fi gandita decat ca parte a unei strategii politice.

In functie de variantele posibile pentru revenirea la guvernare, in functie de relatiile cu celelalte partide, in functie de performanta actuala a partidului si de cea previzibila, in functie de reactiile posibile ale lui Traian Basescu, in functie de posibilul vot sau referendum pentru uninominal, in functie de felul cum este gandita strategia pentru europarlamentare, pentru locale, pentru parlamentare si pentru prezidentiale in urmatoarele 28 de luni. In functie de argumentele de fond. In functie de strategia de comunicare. In functie de lectiile esecului (pe care nu l-a asumat nimeni) privind demiterea presedintelui”, scrie Nastase, care adauga ca, daca actualii lideri ai PSD nu au luat in considerare tot ceea ce implica o motiune de cenzura, aceasta poate deveni o noua actiune “la plezneala”, cu efect de bulgare de zapada pentru toate momentele politice viitoare. „Daca se pierde, din punct de vedere politic, si momentul motiunii, efectele negative vor aparea in lant la europarlamentare, apoi la locale si la parlamentare. Evident, ulterior, la prezidentiale”, avertizeaza Adrian Nastase, care promite ca, in scurt timp, sa revina cu un punct de vedere mai bine conturat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.