Fostul primar al Capitalei, Viorel Lis, este asteptat azi la PNA, pentru a da detalii in cazul mitei pe care se presupune ca ar fi primit-o mai multi demnitari romani de la o firma suedeza negociatoare, in 1998, a stingerii datoriei Romaniei fata de Suedia.

PNA va audia toate persoanele ale caror nume au fost vehiculate in acest caz, printre care si fostii ministri de finante din acea perioada, Mircea Ciumara si Daniel Daianu. Peter Fallenius, fost manager in cadrul unei divizii ABB in Romania, a declarat la procesul care a inceput, marti, in Suedia, in care este acuzat de deturnarea fondurilor firmei, ca ar fi mituit cinci demnitari romani cu 600.000 de dolari, printre care si fostul primar general al Capitalei, Viorel Lis. PNA face propriile sale investigatii, inainte de constituirea unei comisii rogatorii internationale in acest caz.

Viorel Lis a declarat ieri ca nu a luat mita din Suedia si ca deplasarea in aceasta tara a facut-o in cadrul unei delegatii de la primarie, pentru a vedea o centrala electrotermica similara uneia care urma sa fie construita la Bucuresti. El a sustinut ca nu are nici o legatura cu negocierile pentru rambursarea datoriei Romaniei fata de Suedia. "Deci nu discutam eu, nu eram oficial roman si nu discutam despre datoriile Romaniei catre Suedia. E o porcarie tot ce se scrie si probabil ca se doreste deturnarea atentiei catre alte persoane ca sa scape altii. Deci n-am nici o treaba cu asa ceva", a spus Viorel Lis. Fostul primar a afirmat ca nu stie cine sint oficialii romani implicati care ar fi luat mita, pentru ca "la guvern se discuta de datoriile Romaniei, nu la primarie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.