Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca liderul PSD, Mircea Geoana, a contactat PRM-ul pentru discutii, prin intermediul unui telefon pe care liderul social-democrat l-a dat vicepresedintelui PRM, Lucian Bolcas.
„Dupa ce am dat noi declaratia de presa de la Guvern, dupa consultarile cu premierul Tariceanu (declaratie in cadrul careia Vadim Tudor afirmase ca nu este posibil ca presedintele PSD sa devina prim-ministru - n.r.), Mircea Geoana l-a sunat pe vicepresedintele Lucian Bolcas. I-a spus ca vrea sa se vada cu noi, ca vrea sa vorbeasca... Vicepresedintele Bolcas i-a replicat: Domnule, nu te supara, dar cand ai anuntat motiunea de cenzura, nu ne-ai consultat. Vorbeste cu presedintele partidului!”, a dezvaluit presedintele PRM.

Contactat de A.M.Press, vicepresedintele Lucian Bolcas a confirmat discutia telefonica cu Mircea Geoana, aratand ca a fost vorba despre „o discutie normala intre responsabilii partidelor, o discutie de rutina care nu s-a concretizat prin vreo decizie”. Vicele PRM a afirmat pe de alta parte ca formatiunea pe care o reprezinta a fost si ramane adepta dialogului constructiv. „Din punctul de vedere al PRM, loc pentru discutii exista intotdeauna. Noi nu avem acel talibanism politic de a refuza dialogul. Noi suntem deschisi la discutii cu toate formatiunile politice - nu includem aici si UDMR - mai ales ca PRM a propus deja public acea solutie a Guvernului de uniune nationala, care nu poate rezulta decat din discutii”, a explicat Lucian Bolcas. Telefonul dat de Mircea Geoana vicepresedintelui PRM ar putea fi un semn al schimbarii de atitudine a PSD fata de formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor, dupa ce in prima faza social-democratii au evitat contactele cu peremistii, iar sambata Mircea Geoana anunta chiar ca nu va discuta cu nimeni pana la depunerea motiunii de cenzura. Atitudinea PSD, de a anunta fara consultari prealabile motiunea de cenzura, a deranjat vizibil PRM, care a facut cunoscut faptul ca nu are cum sa voteze motiunea PSD, atata vreme cat nu stie ce se va intampla dupa caderea Guvernului Tariceanu II. A.M.PRESS


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.