Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat ieri pentru A.M.Press ca este in continuare uimit de usurinta cu care liderul PSD, Mircea Geoana, trateaza problema depunerii motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu II.

„Mircea Geoana da declaratii cum ca PSD nu va intra in niciun fel de negocieri subterane pana la depunerea motiunii de cenzura. Acest gen de afirmatii denota o anumita optica. Se pare ca presedintele PSD nu considera ca pot exista si altfel de discutii. Negocierile nu trebuie sa fie neaparat subterane, pot fi si la vedere si serioase. Perspectiva schimbarii unui Guvern n-ar trebui privita cu atata amatorism: simplul fapt ca Mircea Geoana doreste sa fie prim-ministru - in conditiile in care, dupa cum singur o recunoaste, nu are inca un program de guvernare - nu cred ca este de natura sa determine vreun partid sa voteze motiunea”, a apreciat Bolcas. El a tinut sa il critice pe liderul PSD si pentru afirmatia potrivit careia, responsabilitatea pentru un eventual viitor blocaj politic va apartine tuturor partidelor. „Presedintele PSD greseste fundamental: responsabilitatea pentru un viitor blocaj apartine in primul rand partidului pe care il conduce, deoarece este initiatorul motiunii. Eventual, aceasta responsabilitate ar fi si a celor care voteaza motiunea, daca fac acest lucru fara sa se gandeasca la ce va urma”, a precizat vicepresedintele PRM, care a adaugat ca, in ceea ce priveste partidul din care face parte, acesta ramane fidel ideii potrivit careia cea mai buna solutie in actuala conjunctura politica este formarea unui Executiv de uniune nationala.

Mentionam ca presedintele Partidului Romania Mare Corneliu Vadim Tudor, a precizat, inaintea consultarilor ca si-a intrerupt mini-vacanta pe care o petrece la Bran pentru a participa la intalnirea cu premierul Calin Popescu Tariceanu - care au avut loc ieri dupa- amiaza - , deoarece a considerat ca tema acesteia - stabilirea datei alegerilor europarlamentare - este extrem de importanta. ”Nu mi-e indiferent cand se desfasoara aceste alegeri. (...) Eu sunt pregatit sa particip si maine, dar cu conditia sa fie corecte. Nu se vor desfasura alegeri pana cand nu vom reusi sa impiedicam fraudele”, a spus C.V. Tudor in privinta pozitiei PRM.

Liderul PRM a afirmat ca nu este de acord ca aceste alegeri sa aiba loc pana cand nu va fi adoptat in Parlament proiectul legislativ privind interzicerea “turismului electoral”, prin care sa se elimine listele speciale si cele suplimentare din cadrul procesului de vot. ”Am informatii ca si alte partide vor fi de acord cu acest proiect, cu exceptia PSD si PD”, a spus C.V. Tudor. El a precizat ca initiativa legislativa respectiva va fi depusa la Parlament, la inceputul sesiunii parlamentare, de vicepresedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcas. La intalnirea cu premierul, a fost insotit de europarlamentarul Eugen Mihaescu, vicepresedinte al grupului Identitate, Traditie si Suveranitate din Parlamentul European, care, potrivit lui C.V. Tudor, va fi unul dintre candidatii PRM pentru alegerile europarlamentare.Reamintim ca primul ministru Calin Popescu Tariceanu a invitat liderii partidelor parlamentare la o reuniune consultativa in vederea stabilirii datei alegerilor pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.