Batalia pentru introducerea votului uninominal reintra in actualitate printr-o noua negociere intre Pro Democratia si principalele partide parlamentare.
Presedintele Pro Democratia, Cristian Pirvulescu, a declarat ieri pentru “Cotidianul” ca marti seara, la sediul central al asociatiei, vor avea loc noi negocieri politice pentru a se debloca proiectul de lege privind alegerile parlamentare printr-un sistem uninominal. “Am luat legatura cu negociatorii initiali ai PNL, PD si PSD si am cazut de acord sa ne intilnim. Mai mult, am decis sa largim componenta echipelor de negociatori prin invitarea reprezentantilor UDMR si PC. Totusi, este un pas inainte pentru ca in comisie revine Ponta, iar prezenta lui Viorel Hrebenciuc inseamna ca nu vor mai exista pozitii individuale in echipa PSD”, ne-a precizat Pirvulescu.

In ceea ce priveste propunerea PSD psrivind adoptarea sistemului german de vot, Pirvulescu s-a aratat sceptic: “Nu pot spune ca exista incompatibilitati mari cu proiectul nostru, deja inregistrat la Parlament si la care s-au votat deja doua principii principale. Sistemul german are doua variante: una cu colegii uninominale si alta cu colegii plurinominale. In prima varianta, avem colegii uninominale arondate unei circumscriptii electorale care este echivalentul unui judet, iar in cea de a doua, avem colegii uninominale arondate unei circumscriptii care reprezinta echivalentul unei regiuni de dezvoltare”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.