La doar 40 de ani, presedintele executiv este numarul doi in Uniune si este considerat succesorul de drept al presedintelui UDMR, Marko Bela.

Dupa ce colegul sau, Zsolt Nagy - unul dintre cei mai apropiati oameni a lui Marko - a intrat in scandalul privatizarilor tradate, cariera lui Kelemen a luat-o pe o panta pronuntat ascendenta.

Responsabil pentru prejudiciile de imagine aduse de acest scandal a fost gasit fostul presedinte executiv al UDMR, Takacs Csaba, seful politic al lui Nagy. Retragerea definitiva a acestuia din politica i-a deschis drumul lui Kelemen spre a doua pozitie in Uniune.

A facut interviuri cu Marko Bela

Pentru Kelemen Hunor presa a reprezentat o rampa de lansare. In 1990, cand lua fiinta UDMR sub conducerea lui Domokos Geza, el lucra la Radio Cluj pentru emisiunea de limba maghiara, iar in 1993, devine redactor si la revista literara maghiara „Korunk”, tiparita de una dintre fundatiile UDMR.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.