Analistul politic Cristian Parvulescu a declarat ieri ca momentul prezentarii in Parlament a Bugetului de Stat pe anul 2008 va fi unul de cotitura pentru Guvernul Calin Popescu-Tariceanu si de relansare pentru social-democratia din Romania.

"Cred ca Guvernul se va confrunta cu un moment de tensiuni politice si de pretexte pentru o motiune de cenzura atunci cand va prezenta bugetul pe 2008. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca Executivul este unul minoritar, care depinde foarte mult de opozitie. Sunt de parere ca momentul prezentarii bugetului pe 2008 va fi unul de aprinse dezbateri politice, de cotitura pentru actualul Guvern, si de relansare a Partidului Social Democrat, fiindca guvernul va fi obligat sa faca anumite concesii PSD-ului pentru a supravietui", a declarat pentru AMPress Cristian Parvulescu.

Motiunea si sondajul

Presedintele Asociatiei Pro Democratia a tinut sa precizeze ca Partidul Democrat nu ar trebui sa initieze o motiune de cenzura pe aceasta tema. "Din punctul meu de vedere, celalalt partid politic puternic din opozitie, Partidul Democrat, nu ar trebui sa depuna o motiune de cenzura fiindca nu sunt intr-o perioada favorabila din punct de vedere al cotatiei electorale", a conchis Cristian Parvulescu.

PIB, in plop

Prin presedintele executiv al partidului, Adriean Videanu, democratii si-au mentionat zilele trecute ingrijorarea fata de proiectiile bugetare facute de Guvern pentru anul 2008, in conditiile in care veniturile prognozate ca pondere in PIB sunt nerealiste, in opinia PD.

"Suntem ingrijorati de propunerile de buget pentru anul 2008", a spus Videanu, care a adaugat ca democratii asteapta insa proiectul de buget pe care Guvernul ar urma sa-l prezinte in luna septembrie.

"Ponderea cresterii veniturilor in PIB nu poate sa vina decat din cateva zone, una dintre acestea fiind o mai buna colectare. si aici analiza noastra arata ca, in anul 2007, dupa ce guvernul PNL a fost dat in franciza la PSD, economia subterana a crescut cu doua procente in PIB, ceea ce este un fenomen ingrijorator, pentru ca intreaga filosofie de politica fiscala pe care a avut-o la baza programul de guvernare considera ca principala resursa reducerea economiei subterane si reducerea autoconsumului prin aducerea lui in economia fiscalizata", a explicat liderul PD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.