Textul tratatelor de aderare ale Romaniei si Bulgariei la UE a fost definitivat in limbile romana si bulgara si in limbile oficiale ale Uniunii Europene, informeaza site-ul Euractiv.ro. Textul a fost autentificat in cadrul unei reuniuni organizate la Bruxelles de Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, reuniune la care au participat reprezentantii tuturor celor 25 de state membre, ai Consiliului UE, ai Comisiei Europene, precum si delegatiile Romaniei si Bulgariei. "Decizia reprezinta inca un punct de referinta in relatiile noastre si un semnal clar ca Bulgaria si Romania sunt binevenite in familia europeana", a declarat comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, avertizand ca "totusi autoritatile din aceste tari nu se pot relaxa: in 2005 si 2006 va fi nevoie de multa munca pentru progresul pe calea reformelor pentru a indeplini complet si la timp toate conditiile pentru aderare".

Presa germana si cea franceza au dezbatut problema extinderii UE, cotidianul Handelsblatt apreciind ca "Bruxellesul ridica miza in partida de pocher cu tarile candidate" iar Le Monde comentand ca amanarea pe termen nedeterminat a descinderii negocierilor cu Croatia reprezinta "un semnal de avertisment la adresa Turciei si a statelor balcanice", dar si a Romaniei si a Bulgariei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.