Liderul PC Dan Voiculescu l-a acuzat sambata la Brasov pe presedintele Traian Basescu ca “sta la masa cu coruptia”. Voiculescu s-a referit la vizita sefului statului la groapa de gunoi de la Glina, acuzand faptul ca Traian Basescu nu urmareste, prin actiuni de acest fel, decat sa isi achite obligatiile fata de clientele sa politica.

''Este o dovada concreta, reala a faptului ca seful statului sta la masa cu coruptia. Cele trei firme de salubritate din Capitala castiga sute de milioane de euro de la primaria lui Adriean Videanu si prin interventiile lui Traian Basescu. Aceste firme reprezinta clientela politica a lui Traian Basescu si se pare ca seful statului nu si-a terminat inca treaba de primar general, din moment ce se plimba printre gunoaiele Bucurestiului'', a spus Voiculescu. Liderul PC a tinut sa adauge ca “presedintele Basescu sta intre gunoaie doar pentru a-l determina pe primul ministru sa nu castige electorat”. Intrebat de jurnalisti cum se face ca mormanele de gunoi de la Glina au fost adunate imediat dupa apelul presedintelui Basescu, in timp ce apelul premierului Tariceanu a ramas fara ecou, Dan Voiculescu a raspuns ca “probabil, premierul nu are o clientela politica capabila sa raspunda la comanda, asa cum are presedintele”. De asemenea, Voiculescu a mai anuntat ca listele cu candidati PC pentru alegerile europarlamentare au fost definitivate. Cap de lista este presedintele PC Timis, Maria Grapini. Dan Voiculescu a afirmat ca principalul motiv pentru care Grapini a fost votata in unanimitate, in cadrul Biroului, pentru a deschide lista candidatilor, este ca aceasta ''cunoaste foarte bine problematica europeana, prin prisma intereselor romanesti''.

Urmatorii pe lista PC, dupa Maria Grapini, sunt medicul Irinel Popescu, fostul ministru Codrut Seres, Florin Anghel (liderul PC Prahova) si actualul europarlamentar Silvia Ciornei . Dan Voiculescu a precizat ca listele cu candidati raman oficiale, urmand ca, in cursul saptamanii viitoare, sa aiba loc o intalnire la Bucuresti cu cei nominalizati, in scopul punerii la punct a strategiei pentru campania electorala. Liderul PC a reiterat faptul ca principalul obiectiv al Partidului Conservator pentru alegerile europarlamentare ramane obtinerea unui scor de 7 la suta. “Am decis sa participam singuri pe liste la aceste alegeri pentru Parlamentul European. Ne propunem sa trecem pragul (pragul electoral de 5 la suta - n.r.) si chiar sa avem sapte la suta la aceste alegeri, adica sa obtinem 700.000 de voturi la o participare de 50 la suta. Din ce discutii am avut in teritoriu, am primit confirmarea ca acest obiectiv poate fi atins”, a precizat Voiculescu. In alta ordine de idei, liderul PC i-a solicitat presedintelui Traian Basescu sa-si assume, printr-o declaratie publica, ''denuntarea acuzatiilor aduse Patriarhului Teoctist in Raportul Tismaneanu''. Voiculescu a afirmat ca nu poate accepta ca Traian Basescu sa dea citire Raportului Tismaneanu, si apoi sa il decoreze post mortem pe Patriarhul Teoctist cu cea mai inalta distinctie a statului - Steaua Romaniei in grad de Colan. Nu in ultimul rand, fostul ministru al economiei, Codrut Seres, a fost reconfirmat in fruntea Consiliului Executiv al PC, organism care, potrivit liderului conservator, va conduce din punct de vedere executiv activitatea formatiunii.

Totodata, Voiculescu s-a aratat incantat de componenta acestui Consiliu, afirmand ca are “toata increderea” in rezultatele pozitive pe care partidul le va obtine in urma efortului depus de Codrut Seres, Bogdan Pascu, Bogdan Ciuca si Sabin Cutas. “Ca dovada a faptului ca avem incredere in colegul nostru Codrut Seres, Biroul Permanent National l-a reconfirmat astazi (sambata n.r.) in functia de presedinte al Consiliului Executiv. Acest organism va conduce, din punct de vedere executiv, Partidul Conservator incepand din acest moment. Din Consiliu fac parte patru persoane - Codrut Seres, care raspunde de toate problemele partidului, Bogdan Pascu, cel care raspunde de toate problemele legate de administratia centrala, de guvernul Romaniei si alte institutii centrale, Bogdan Ciuca, care raspunde de relatia cu presa si de ziarul partidului, precum si Sabin Cutas, care raspunde de relatiile parlamentarilor partidului cu filialele din teritoriu. Acesti patru tineri au girul Biroului Permanent National al PC si toata increderea noastra”, a spus Voiculescu


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.