In aceeasi zi in care Legea pensiilor a intrat in vigoare prin publicarea in Monitorul Oficial, presedintele Basescu a promulgat actul prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante de urgenta.
Cele doua acte au fost de la inceput interconditionate, in sensul ca PSD nu a lasat prea multe variante la indemana Guvernului: ori accepta marirea pensiilor propusa de social-democrati, ori ramane fara posibilitatea de a emite ordonante de urgenta pe intreaga perioada a vacantei parlamentare. Deznodamantul trocului este deja bine cunoscut, Executivul cedand, desi oficial reprezentantii acestuia au sustinut repetat ca nu s-a purtat nici o negociere in acest sens cu pesedistii. Oricum, legea prin care Guvernul primeste de la Parlament dreptul de legiferare a fost adoptata cu greu, dupa ce Senatul a respins-o, iar Camera Deputatilor a votat-o de-abia la a doua incercare, dupa ce a plimbat proiectului pe la comisii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.