Adrian Nastase il acuza pe presedintele PSD, Mircea Geoana, pe blogul sau, de complicitate cu cei care ii instrumenteaza dosare politice. Nastase sustine ca Geoana le-ar fi cerut vineri colegilor sai sa nu se ralieze proiectelor propuse de fostul premier pentru ca acestuia i se pregatesc dosare si mai grele.

Nastase sustine pe blogul sau ca a aflat din presa si de la unii presedinti de organizatii ca Mircea Geoana le-ar fi sugerat liderilor PSD in cadrul sedintei conducerii de vineri sa nu contribuie la revenirea in partid a fostului premier, pentru ca acesta va fi in continuare atacat si tarat prin procese. Nastase crede ca Mircea Geoana ar putea sti de la Daniel Morar sau Traian Basescu ca fostul lider PSD va fi implicat in alte cercetari penale, fapt ce ar constitui o complicitate cu vanatoarea de vrajitoare demarata impotriva sa, informeaza NewsIn.

Nastase povesteste ca l-a sunat sambata pe presedintele PSD sa dea explicatii, insa acesta i-a spus ca declaratia lui il viza pe Traian Basescu, in ideea ca dupa decizia Curtii Constitutionale, „el va inventa sigur alte lucruri, eventual dosare” nu doar impotriva lui Nastase ci si impotriva altor adversari politici.
Adrian Nastase adauga ca in conversatia cu Mircea Geoana i-a mai spus acestuia ca nu i s-a parut normal ca partidul nu a reactionat in legatura cu decizia Curtii, care practic desfiinteaza acest mecanism de “vanatoare de vrajitoare” pornite impotriva sa, si ca Geoana a admis aceasta obiectie.

Fostul premier face apoi o serie de scenarii in legatura cu informatiile din CEX. Mai intai ia in calcul ca presa a mintit cand a relatat pe surse despre presupusa solicitare ca Nastase sa fie izolat. Alte variante, mai afirma Nastase, sunt ca jurnalistii nu au mintit si ca Geoana incearca sa blocheze formule de leadership alternative sau ca, mai rau, acesta „stie ceva despre alte eventuale dosare, dar asta ar insemna, practic, complicitate in utilizarea lor politica”. Daca aceasta ultima varianta ar fi adevarata, sustine fostul premier, Geoana a facut o gafa enorma si ofera un exemplu de lipsa de solidaritate, conchide Adrian Nastase.

Curtea Constitutionala a admis recent o obiectie a apararii lui Nastase in procesul „Zambaccian”, constatand practic ca probatoriul impotriva acestuia, nefacandu-se in temeiul legii raspunderii ministeriale, ridica probleme de corectitudine procedurala. Nastase a sustinut, in exceptia de neconstitutionalitate pe care a ridicat-o, ca perchezitia si adunarea probelor a fost ilegala, efectele acestei decizii fiind trenarea procesului in care fostul premier este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta.

Recent, organizatia PSD Dambovita, condusa de Ion Stan, un apropiat al lui Nastase, a cerut partidului sa se solidarizeze cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, victime ale proceselor politice. Vineri, la sedinta CEX, Marian Vanghelie, liderul PSD Bucuresti, urma sa solicite conducerii centrale sa se solidarizeze cu Iliescu, nu insa si cu Adrian Nastase, despre care primarul de la sectorul cinci spune consecvent ca nu mai are de ce sa revina in primul esalon al partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.