Cei patru senatori PD care au depus proiectul privind votul uninominal, paralel cu cel depus de Pro Democratia, au declarat, ieri, ca vor sa-si retraga proiectul.

Senatorul democrat, Jan Vraciu, a precizat ca initiativa legislativa paralela cu cea a Pro Democratia este „mai veche” si ca, atunci cand a fost gandit acest proiect, „parea ca mai multe puncte de vedere pot crea un cadru mai bun”. „Acum, insa, aceasta initiativa ar parazita contextul legislativ”, a explicat Vraciu, care a completat ca va cere retragerea proiectului privind votul uninominal paralel cu cel al Pro Democratia. La randul sau, senatorul PD Ivan Cismaru a declarat ca depunerea proiectului a fost, de fapt, „o disfunctionalitate temporala” si ca va solicita retragerea proiectului. Si senatorul Marius Marinescu a precizat ca va solicita retragerea proiectului, sustinand ca si celalalt semnatar al acestuia este de acord cu retragerea.

Senatorii democrati Marius Marinescu, Jan Vraciu, Ivan Cismaru si Cristache Radulescu au depus, marti dimineata, la Senat, un proiect de lege privind introducerea votului uninominal, in paralel cu cel initiat de Pro Democratia, trei dintre cei patru parlamentari fiind semnatari si ai proiectului APD. Proiectul celor patru democrati prevede introducerea unui sistem de vot uninominal mixt cu compensare de lista, pe modelul Germaniei, SUA si Marii Britanii. Acest sistem este cunoscut sub denumirea "Castigatorul ia tot".

Presedintele Comisiei de elaborare a Codului electoral, deputatul Mihai Voicu (PNL), a declarat, ieri, ca a „sugerat” PD sa retraga de la Senat proiectul privind votul uninominal initiat de patru senatori democrati, depus in paralel cu cel al Asociatiei Pro Democratia. „Ieri, 114 deputati si senatori apartinand PSD, PNL si PD au depus un proiect de lege pentru introducerea votului uninominal. Comisia noastra a fost sesizata de Biroul Permanent al Senatului si, astazi, s-a intrunit pentru a incepe dezbaterile. Am constatat, insa, cu surprindere, ca un numar de patru senatori PD depusesera un alt proiect de lege, in contradictie flagranta cu cel stabilit de conducerile celor trei partide”, a declarat Voicu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.