Premiera in Parlament: majoritate PSD-PRM-PD-PLD-PC- impotriva Guvernului. PSD ameninta cu motiunea de cenzura.
Lovitura de teatru pe scena politica. PSD a convocat intempestiv ieri o sedinta de urgenta a conducerii pentru a discuta oportunitatea inaintarii unei motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu II. Motivul il constituie neadoptarea ieri in Camera a unei modificari propuse de PSD la Legea pensiilor referitoare la majorarea punctului de pensie la 45-55% din valoarea salariului mediu brut pe economie. In premiera, guvernul Tariceanu II a fost izolat in Parlament. Deputatii PNL si UDMR nu au reusit sa convinga nici una dintre celelalte formatiuni parlamentare sa voteze impotriva amendamentului sau sa introduca o prevedere care sa-l faca aplicabil de la 1 ianuarie 2008.

Dezbaterile au degenerat, timp de patru ore plenul fiind scena unui scandal monstru. Spiritele s-au incins in momentul in care Bogdan Olteanu a ales varianta tragerii de timp si, apelind la un articol din Regulament, a decis retrimiterea amendamentului la comisie. Dupa zeci de interventii pe procedura, in care s-a contestat si modul in care Olteanu a condus sedinta, s-a ajuns la o alta solutie, propusa cu jumatate de gura de PD si intarita de UDMR, si anume suspendarea dezbaterilor pina la venirea ministrilor Finantelor si Muncii. A fost aminata si sesiunea de vot final, iar in cele din urma plenul nu a mai fost reluat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.