In trei-patru luni, partidele vor intra in campanie electorala. Se apropie alegerile pentru Parlamentul European, iar Romania trebuie sa-si desemneze 35 de reprezentanti. Aproape nimeni din conducerea formatiunilor politice, insa, nu se gandeste serios la acest scrutin

Listele de candidati nu sunt definitivate si nici macar data exacta a alegerilor nu a fost decisa. Liberalii ar dori sa amane cat mai mult momentul pentru a se redresa din punct de vedere electoral, in special in fata PD care a obtinut o victorie comuna, la referendum, cu presedintele Traian Basescu, de 75 de procente.

Astfel, PNL ar vedea alegerile organizate in penultima luna a anului. PSD, aflat in aceeasi situatie defavorabila in sondaje, ar dori organizarea europarlamentarelor in octombrie-noiembrie, in timp ce PD si UDMR nu vor sa fie depasita luna octombrie, cerand ca, imediat dupa vacanta, in septembrie, sa se intre in campanie electorala.

Pedistilor le-ar conveni sa impuste doi iepuri dintr-un foc, adica si europenele, si parlamentarele romanesti sa se desfasoare la aceeasi data, insa oficialilor europeni nu le place amestecul celor doua campanii, temandu-se ca temele europene vor fi distorsionate.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.