Democratii au inregistrat ieri in Parlament motiunea de cenzura „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece“.

Dupa ce au ratat in doua rinduri, joi si vineri, inregistrarea motiunii de cenzura la Parlament, democratii au reusit ieri sa stringa numarul necesar de semnaturi si sa oficializeze actiunea prin care vor sa darime guvernul Tariceanu II.

Birourile Permanente reunite au decis ca motiunea sa fie citita joi in plenul reunit al celor doua Camere, urmind sa fie dezbatuta si votata luni. Democratii au reusit sa adune 119 semnaturi de sustinere a motiunii, cu trei semnaturi mai multe decit limita ceruta de regulament. Asta dupa ce senatorul PNL Mihai Lupoi si senatorul independent, fost PSD, Neculai Apostol si-au retras semnaturile.

Fata de lista de semnaturi atasata de democrati joi si vineri, in acest weekend, democratii au mai convins inca cinci parlamentari sa semneze motiunea. Este vorba despre senatorul independent Tudor Constantin, deputatul PSD Catalin Buhaianu si deputatii reprezentanti ai minoritatilor Liana Dumitrescu, Oana Manolescu si Stefan Buciuta.

Astfel ca, in forma sa finala depusa ieri la Parlament, in afara de cele 102 semnaturi ale parlamentailor PNL si PLD, textul motiunii este semnat si de parlamentari independenti, de citiva deputati reprezentanti ai minoritatilor nationale, dar si de deputati PSD si PC. De la PC au semnat deputatii Romeo Hanganu si Petru Calian, iar de la PSD, in afara de Catalin Buhaianu a semnat si deputatul Daniel Ionescu, care, desi se declara independent, este afiliat grupului PSD.

Conducerea PSD a anuntat ca ii va exclude pe cei doi deputati indisciplinati. "Cel mai probabil miine (astazi - n.r.) ii vom exclude pe cei doi din rindurile noastre. Indiferent de nemultumirile pe care le aveau, nu era nevoie sa implice politic partidul", ne-a declarat vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu. Deputatul Catalin Buhaianu anuntase deja ieri ca va parasi partidul. In ceea ce-i priveste pe conservatorii indisciplinati, Hanganu a fost deja dat afara, iar Calian a fost iertat. Asta pentru ca ar fi insemnat ca PC sa piarda toata filiala Cluj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.