Istoricii ar trebui sa puna in discutie si potentialul succesor al regelui Mihai

Daca in "apelul la normalitate" dat publicitatii recent Doina Cornea spunea ca ar fi necesara o dezbatere publica in privinta formei de guvernamint - republica prezidentiala, parlamentara sau monarhie constitutionala -, ieri, ea a revenit, intr-un interviu acordat BBC, solicitind societatii civile - istorici, cercetatori, oameni de afaceri - sa aduca in dezbatere publica chestiunea monarhiei.

"Este regele Mihai, care nu trebuie sa se implice in viata politica, nu cade in atributiile lui. Nu ar face ce face domnul Basescu. Exista principesa Margareta. Constitutia din 1923 nu ii dadea dreptul sa urmeze la tron. Sigur, pe principele Radu multi nu l-ar accepta. (…) Zic acum, nu mai avem dreptul sa-i zicem domnul Duda, e principele Radu, recunoscut de casa Hohenzollern. Poate as pleda pentru printul Nicolae, dar e cu semn de intrebare. Personal, eu nu stiu cum a evoluat acest tinar. Avea 7 ani cind a venit la vizita aceea faimoasa de Paste. Exista si aceasta posibilitate. Totusi, o echipa de istorici, cercetatori, oameni de afaceri ar trebui sa puna ideea in discutie publica", declara ea in interviul citat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.