Valeriu Stoica, presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD, a declarat ca "eventualele negocieri PD-PSD pentru o noua majoritate ar fi in contradictie cu vointa electoratului, clar exprimata la referendum".

Stoica a apreciat ca o apropiere dintre cele doua partide nu ar contribui la clarificarea doctrinara a partidelor politice romanesti si ar nesocoti votul din 19 mai. "Toti liderii politici care s-au exprimat cu ocazia referendumului impotriva aliantei PSD -PNL- PRM - PC nu trebuie sa uite lectia data", l-a avertizat Stoica pe Boc, precizand totusi ca nu crede in posibilitatea constituirii unei asemenea aliante.

Valeriu Stoica a pus sub semnul intrebarii si capacitatea PNL de a cristaliza in jurul sau un pol al dreptei romanesti. "Este ridicol sa-l auzi pe Calin Popescu Tariceanu vorbind de asta. A ratat sansa in 2005, cand a facut doua gafe: a refuzat sa inceapa demersurile pentru afilierea PNL la PPE si a refuzat alegerile anticipate", a spus Stoica, citat de agentia Mediafax. Peledistul considera ca PNL nu poate realiza acest lucru din moment ce este afiliat la un partid european de centru-stanga.

Declaratiile lui Stoica sunt un avertisment la adresa PD, dupa ce Emil Boc a anuntat ca ar putea propune colegilor sai eliminarea din programul politic a interdictiei privind negocierile cu PSD.

Zvonurile au fost alimentate si de propunerea lui Ioan Rus, ca social-democratii sa-si asume raspunderea guvernarii alaturi de PD. Intr-o noua sedinta a presedintelui PSD, Mircea Geoana, cu cativa vicepresedinti ai partidului si cu secretarul general Titus Corlatean, s-a stabilit o agenda a discutiilor cu celelalte partide parlamentare, acestea fiind programate sa se desfasoare in cursul saptamanii viitoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.