Deputatul liberal Catalin Micula i-a acuzat marti, intr-o conferinta de presa, pe sustinatorii lui Traian Basescu, in principal membri ai Partidului Democrat, ca ar finanta, incalcand Legea electorala, un ziar intitulat 'Atitudinea', in care sunt denigrati adversarii politici ai presedintelui suspendat si ai PD.
Intitulat 'Atitudinea - Ziar suspendat. Solidar cu Traian Basescu', asa-zisul cotidian imprumuta numele unui ziar care este distribuit in Bucuresti si Buzau, dar, spre deosebire de acesta din urma, publicatia semnalata de liberali nu are un editor, materialele nu sunt semnate, nu detine ISBN si nici numar de inregistrare la Registrul Comertului. 'Echipa redactionala' o reprezinta 'Un grup de cetateni suspendati', iar Catalin Micula, presedinte al Comisiei de Cultura si Mass-Media din Camera Deputatilor, a sustinut ca publicatia nu poate fi editata de niciuna din formatiunile politice care sustin demiterea lui Traian Basescu. Ca urmare, finantatorii nu pot fi decat partidele care il sustin pe presedintele suspendat, a spus el. Catalin Micula a subliniat ca o astfel de publicatie incalca legea si a afirmat ca detine informatii ca urmeaza a fi distribuita in toata tara.In asa-zisul ziar, articole referitoare la cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea presedintelui Basescu sunt ilustrate cu fotografia unor porci.

Totodata, sunt publicate articole in care sunt ironizati atat membrii opozitiei, cat si cei ai cabinetului guvernamental. Catalin Micula a mai sustinut ca, in Transilvania, Uniunea Civica Maghiara duce o campanie asidua de sustinere a lui Traian Basescu. El a spus ca presedintele suspendat si democratii au o intelegere cu Uniunea Civica Maghiara - despre care a afirmat ca are drept 'unic scop' separatia teritoriala pe criterii etnice, motiv pentru care nici nu a putut fi inscrisa la Tribunal ca partid politic -, pe care i-a somat sa o faca publica.'Doreste Traian Basescu sa legalizeze aceasta organizatie in schimbul catorva voturi', s-a intrebat deputatul liberal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.