Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, ieri, la Bistrita, ca, dupa referendum, PLD va demara discutii cu PD si cu celelalte formatiuni de centru-dreapta pentru unificarea fortelor fie sub forma unei fuziuni, fie a unei federatii care sa functioneze sub umbrela Partidului Popular European.
'Dupa referendum vom discuta despre urmatoarea problema, foarte serios, cu toti cei ce se afla pe partea dreapta a scenei politice, si anume: pe partea stanga avem o concentrare de forte intr-un singur partid, PSD, un partid nereformat, se tot chinuie sa se reformeze, dar, in momentele cheie, apar Hrebenciuc, Iliescu fac in continuare jocurile acolo si, mai nou, un PNL dominat de o conducere oligarhica, care e dispusa sa bata palma cu PSD. Pe partea dreapta avem urmatoarea realitate: divizare. Se afla PD, PLD, PNG, Uniunea Crestin Sociala a domnului Talpes plus UDMR care e gata sa sara dintr-o barca in alta cu toata usurinta', a declarat Stolojan intr-o conferinta de presa, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul PLD a declarat ca, in discutiile ce vor avea loc, se va porni si de la premisa ca dreapta a reusit sa invinga stanga in Romania doar in doua situatii: cand a facut o unitate, sub forma CDR in 1996, si sub forma Aliantei DA in 2004. 'Din pacate, acest mod de constructii politice s-a dovedit ca nu functioneaza in Romania din diferite motive si atunci aceste partide de pe partea dreapta au in fata o optiune foarte clara: pot sa treaca peste orgolii, pot sa imbratiseze aceleasi valori si un program politic si sa realizeze o forta puternica asa cum s-a intamplat in Spania cu Partidul Popular si asa cum nu se intampla in Italia, unde dreapta e divizata si nu reuseste sa se uneasca si nimeni nu-si mai pune probleme pentru ca stie ca e imposibil, sau sa ramanem in continuare divizati si condusi de domnul Hrebenciuc, Iliescu, Tariceanu, Orban si altii ca ei', a spus Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.