Purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca, a declarat ieri pentru A.M.Press ca formatiunea pe care o reprezinta nu ar refuza o consultare la Cotroceni dupa referendum, daca Traian Basescu se va intoarce in fruntea statului.
"Noi credem in puterea dialogului si sperãm ca viitorul presedinte al Romaniei sã aibã inclinaþii europene, sã fie deschis spre dialog si spre mediere si sã-si doreascã in mod real sã colaboreze cu partidele. si dacã acel viitor preºedinte va fi tot Traian Bãsescu si s-ar comporta cum am descris anterior, noi nu am respinge dialogul", a afirmat Ciucã. Acesta a precizat cã PC are insã unele "circumspecþii" legate de sinceritatea intenþiilor lui Traian Bãsescu. "Avem unele circumspecþii referitoare la faptul cã s-ar putea ca declaraþiile domnului Bãsescu sã nu fie decat unele cu scop electoral. Ne-ar plãcea insã sã ne facem griji degeaba, iar domnul presedinte suspendat - in cazul in care se va intoarce la Cotroceni - sã fi invãþat ceva, ca si noi ceilalþi de altfel, din criza prin care am trecut", a mai spus purtãtorul de cuvant al PC. PC va participa cu toate forþele la mobilizarea cetãþenilor pentru referendum, a anunþat, la randul sãu, Dan Voiculescu, liderul PC, care, in acelasi context, a criticat PNL pentru incercarea de racolare a parlamentarilor conservatori, cãrora de altfel le-a urat: Drum bun! afarã din randurile PC.

"Rãspunsul este categoric da. Vom participa cu toate forþele noastre la mobilizarea cetãþenilor la mobilizarea pentru referendum", a declarat marþi liderul PC, Dan Voiculescu, in conferinþa sãptãmanalã. Oficialul conservator a fãcut si o "constatare tristã", si anume cã "politica romaneascã este atat de fãþarnicã si falsã, ori ne batem sã vedem cine ia caimacul politic". "Vorbim foarte mult pe alãturi, fãrã sã spunem lucrurilor pe nume. E vorba de un miting impotriva lui Traian Bãsescu", a subliniat Voiculescu. In acelasi context, liderul conservatorilor s-a lansat in critici la adresa liberalilor, pe care i-a acuzat cã duc o politicã de racolare a membrilor PC. "Dar nu asta este problema (n.r. - a mitingurilor), ci cã PSD vrea sã nu fie cumva lipit de PNL, cã stricã electoratului sãu, PNL incearcã sã fure cat mai mulþi parlamentari de la PC ca pe urmã sã incerce o fuziune cu un PC mai slãbit ca sã-i dea mai puþin in negocieri. Tehnicã de doi lei! Negocieri pe care le fãceam acum 30 de ani!", a atacat Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.