Liderul Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca vede in campania electorala pentru referendumul din 19 mai “o competitie intre un film documentar prost, in care apar PD si PSD, si o telenovela de succes, in care joaca Traian Basescu”.
Liderul PIN a dorit sã isi argumenteze afirmatia, raspunzand propriilor sale intrebãri. "De ce un film documentar prost? Fiindcã se repetã acelasi traseu din 2004 care i-a permis lui Traian Bãsescu sã posteze in victimã. De ce telenovelã? Fiindcã are de toate: are scandal, are intrigã si suspans, iar din pãcate, apetitul romanilor pentru telenovele a rãmas la fel de mare ca si dupã ‘90, de aici si succesul presedintelui suspendat", a spus Gusã. Liderul PIN a þinut sã isi facã cunoscutã poziþia vizavi de recentul scandal politic legat de intalnirea dintre premierul Cãlin Popescu Tãriceanu si masonul rus, Alexandr Kondyakov. "Prin telenovelã, cu Kondyakov in rol principal, Traian Bãsescu a adoptat strategia lui Nicolae Ceausescu, care arãta mereu cu degetul pericolul rusesc. Eu cred cã dacã domnul Traian Bãsescu ar fi dorit cu adevãrat sã facã cunoscut pericolul rusesc, ar fi trebuit sã vorbeascã, in primul rand, despre intalnirile lui Stolojan cu rusii", a mai spus Cozmin Gusã.

Liderul PIN a þinut sã precizeze, pentru a fi bine inþeles, cã nu este un admirator al rusilor, si cã trage un semnal de alarmã in ceea ce priveste jocul presedintelui suspendat, doar pentru binele Romaniei. "Din pãcate, Romania are mult de suferit din cauza acestor telenovele jucate de un presedinte iresponsabil. Faptul cã Traian Bãsescu, care este un Sergiu Nicolãescu al vremurilor noastre, fiindcã el scrie scenariul, el regizeazã si tot el este si in rolul principal al acestei telenovele, isi permite, pentru succesul personal, sã compromitã relaþiile externe cu Rusia, nu inseamnã altceva decat rea-voinþã si egoism politic. Vreau sã fie foarte clar cã nu sunt un admirator al democraþiei din Rusia. Aici este vorba despre faptul cã Traian Bãsescu a externalizat un conflict intern, ceea ce nu este admisibil", a spus Gusa. Deasemenea, liderul PIN a lansat un apel cãtre intelectualitatea din Romania, ca un rãspuns la apelul lansat luni de mai mulþi intelectuali, printre care Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici. "Am citit astãzi cu tristeþe apelul intelectualilor in sprijinul lui Traian Bãsescu. Vreau sã le amintesc un singur lucru: romanii au avut de suferit din cauza faptului cã intelectualiisi-au pus, inainte de ‘89, propria opinie si propriul talent in slujba comunismului. Apelul meu cãtre acesti intelectuali este sã rememoreze motivele pentru care optzecistii au fost blamaþi public dupã ‘89, si sã nu se mire dacã se va intampla la fel si cu ei", a spus Cozmin Gusã. Acesta a þinut sã precizeze cã nu vede nici o diferenþã intre intelectualii dinainte de Revoluþie si cei de azi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.